Testcentrum voor raketontsteking wordt geopend in Shaanxi

China heeft grote plannen voor verkenning en verkenning van de ruimte, maar of deze plannen werkelijkheid kunnen worden, hangt af van de capaciteiten van de lanceervoertuigen van het land, of beter gezegd raketmotoren.

China heeft een aantal van ‘s werelds beste raketmotoren, variërend van enorme Long March 5 raketten die zware raketten optillen tot kleine modellen die op het maanoppervlak zijn gemonteerd. Maar het land blijft zoeken naar nieuwe oplossingen voor toekomstige ambitieuze projecten.

In Tongchuan, in de provincie Shaanxi, werd een nieuwe ontstekingstestfaciliteit in gebruik genomen, de eerste in Azië die in staat is om zware motoren te testen met een maximale individuele stuwkracht van 700 ton.

De faciliteit heeft het ontstekingssysteem van een motor met een lagere stuwkracht al getest, aldus het rapport. Opgemerkt wordt dat de bouw van de faciliteit slechts een jaar heeft geduurd.

Tan Yonghua , hoofd van het Science and Technology Committee van de Academy of Aerospace Propulsion Technology in Xi’an, in de provincie Shaanxi, zei dat de faciliteit een belangrijke testlocatie zal worden voor vloeibare raketmotoren. Het centrum zal het onderzoek naar en de ontwikkeling van nationale superzware raketten actief ondersteunen.

Met nieuwe raketten die zijn uitgerust met betrouwbare en krachtige motoren, zal China bemande vluchten naar de maan en expedities naar de verre ruimte kunnen uitvoeren, zei hij.

De Xi’an Academy ontwikkelt de krachtigste vloeibare raketmotor van Azië. De stuwkrachtmotor van 500 ton is vier keer sterker dan China’s krachtigste raketmotor van 120 ton tot nu toe. De eerste ontstekingstest vond plaats in een ander testcentrum in november.

Bovendien heeft de academie afgelopen weekend drie modellen van haar motoren uitgebracht voor de commerciële ruimtevaartmarkt, met de mededeling dat ze de Chinese particuliere sector kunnen helpen bij het bouwen van krachtige raketten. Dat meldt China Daily , een partner van het TV BRICS-netwerk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *